Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Poldervaart
Nieuwe Gouw 40
1121 GX LANDSMEER

Openingstijden

Ma: 10.00 - 18.00 uur
Di: 10.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 18.00 uur
Za: 09.00 - 18.00 uur
Zo: Gesloten

topSlijters Poldervaart úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Moederdag, een culinaire beleving

Moederdag, een culinaire beleving

Welke moeder verheugt zich nou niet op Moederdag? Zelfgemaakte tekeningen, iets te sterke parfum en ontbijt met aangebrande croissants. Maar dat hoeft helemaal niet want iedere moeder verdient het allerbeste en úw topSlijter zou úw topSlijter niet zijn als zij niet met een aantal tips zouden komen. Wat te denken van een extravagant prosecco-ontbijt met exclusieve lekkernijen? Daarna een lichte lunch met een heerlijke wijn en aan het einde van de dag een luxe diner met als klapstuk een verwentoetje met….

Prosecco-ontbijt

Een beter begin van de dag kan niet met dit heerlijke, makkelijk zelf te bereiden ontbijt. Een tikkeltje extravagant, maar voor onze moeders is niets te gek! Alle lekkernijen serveren op een groot dienblad met een bosje rozen, champagneglazen en fleurige servetjes. Dat is pas verwennerij!

Het ontbijt bestaat uit:
- Vers geperst sinaasappelsap
- Geroosterd brood met jam
- Verse aardbeien en bosbessen
- Geklopte slagroom
- Omeletrolletjes uit de oven
- Luchtige pancakes

Bereidingswijze van de Omeletrolletjes en de Luchtige Pancakes

Omeletrolletjes uit de oven
• 6 eieren 
• 240 ml melk 
• 60 gr bloem 
• 1/2 theelepel zout 
• 1/4 theelepel gemalen zwarte peper 
• 110 gr geraspte kaas
Verwarm de oven voor op 230 °C. Vet een ovenschaal of bakplaat van 23x33 cm in. Meng eieren, melk, bloem, zout en peper in een blender; pureer tot een glad mengsel. Schenk in de bakplaat. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de omelet stevig is. Bestrooi met kaas. Haal de randjes van de omelet netjes los. Rol de omelet voorzichtig op. Leg met de naad naar beneden op een bord en snij in 6 gelijke delen.

Luchtige pancakes
• 180 ml melk 
• 2 eetlepels witte azijn 
• 125 gr bloem 
• 2 eetlepels suiker 
• 1 theelepel bakpoeder 
• 1/2 theelepel baksoda 
• 1/2 theelepel zout 
• 1 ei 
• 30 gr boter, gesmolten 
• Olie

Meng de melk en azijn in een kom en zet 5 minuten apart om 'zuur' te worden. Meng bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout in een kom. Klop de eieren en boter door de gezuurde melk. Doe het bloemmengsel door de natte ingrediënten en klop/mix dit tot de klontjes weg zijn. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en doe er een klein beetje olie in. Schenk 4 eetlepels (60 ml) van het beslag in de pan en bak de pannenkoek tot er belletjes aan het oppervlak ontstaan. Draai om en bak tot de andere kant bruin is. 

Bellussi Prosecco Brut
Bellussi legt zich volledig toe op de productie van sprankelende Prosecco's en Spumantes, die toch heel betaalbaar zijn. Daarom kunnen hun wijnen bij vele gelegenheden geschonken worden, zoals bij dit heerlijke verwenontbijt! 

Moederdag is met dit Prosecco-ontbijt in ieder geval goed begonnen!

Lichte lunch

Na zo’n uitgebreid en heerlijk ontbijt is een lichte lunch prima, uiteraard met een bijpassende wijn. Deze pastasalade is heerlijk fris en licht. De Condesa de Leganza Rosado Selección de Familia past hier uitstekend bij! Deze Spaanse wijn van de tempranillo druif is een droge, heerlijk smakende, bijzonder fruitige rosé die goed smaakt bij pasta’s, salades en tapas. Een koude pastasalade met Spaanse serranoham is de ideale lunch, waar iedere moeder van zal genieten.

Koude pastasalade met Spaanse serranoham
• 300 gr pasta
• 1 bakje kruidenroomkaas
• 150 gr serranoham
• 100 gr geitenkaas
• 75 gr veldsla
• 1 bakje kerstomaatjes
• 1 rode ui
• Zwarte olijven
• 1 eetlepel olijfolie
• Peper en zout naar smaak

Kook de pasta al dente. Giet de pasta af en doe er een beetje olijfolie doorheen. De serranoham in kleine reepjes snijden. Halveer de kerstomaatjes. Maak de rode ui schoon en snipper in kleine stukjes. Doe nu de olijven, kerstomaatjes, ui, veldsla en serranoham bij de pasta. Dan de kruidenroomkaas erbij doen en roer alles goed door elkaar. Even proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout.

Luxe diner

Om de dag helemaal compleet te maken, is een heerlijk diner natuurlijk een prachtige culinaire afsluiter. Het volgende recept met daarbij de ideale wijn-spijs combinatie is hiervoor perfect. Hoe makkelijk en lekker kan het zijn!

Voorgerecht:
Tomaten-paprika soepje
• Bakje crème fraîche
• 15 gr verse basilicum
• 2 zoete rode paprika’s
• 4 blikken tomaatblokjes
• 1 liter groentebouillon van tablet
• 4 theelepels olijfolie

Verwarm 1 liter groentebouillon in een grote (soep)pan op middelhoog vuur en voeg vervolgens de tomaatblokjes toe. snij de paprika's in stukken. Roer de paprika erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur omlaag en doe het deksel op de pan. Laat de soep 45 min. doorkoken tot hij iets is ingedikt. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer vervolgens de crème fraîche en het grootste deel van de gescheurde blaadjes basilicum erdoor. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de overige blaadjes basilicum. Besprenkel met olijfolie en serveer.

Hoofdgerecht:
Vis-tomaat gerecht uit de oven
• 6 tomaten
• 2 eetlepels peterselie
• 1 bakje knoflookboter
• 1 eetlepel citroensap
• Versgemalen peper en zout
• 75 gr geraspte kaas
• 500 gr kabeljauwfilet of tilapiafilet
• Gekookte rijst

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snij ze in stukjes. Wrijf de visfilet in met citroensap, zout en peper en leg de filet in een lage ovenschaal. Strijk de knoflookboter erover en verdeel de tomaat en bieslook erover. Strooi de kaas erover. Bak de visfilet in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de rijst gaar en serveer bij de vis.

Serveer hierbij een mooie Ackerman Chardonnay
Deze chardonnay uit de Loire-vallei is heel rijk fris en elegant en combineert voortreffelijk met (gegrilde) vis. Een uitstekende keuze bij dit gerecht!









Nagerecht:

Ananas-roomijs verrassing
• 4 mini-ananassen
• 1 vanillestokje
• 2 eetlepels verse munt, zeer fijn gehakt
• 8 bollen vanilleroomijs
• 4 eetlepels gemalen kokos
• Malibu Pineapple

Halveer de mini-ananassen met het blad in de lengte. Schep het vruchtvlees eruit; zorg dat de helften niet beschadigen. snij de harde kern weg en snij het vruchtvlees in piepkleine blokjes. snij het vanillestokje open en schraap het merg met de punt van een scherp mes eruit. Meng het vanillemerg met de munt en 2 eetlepels Malibu Pineapple door de ananasblokjes. Schep in elke ananashelft een bol roomijs en zet ze tot gebruik in de vriezer. Schep de ananastartaar, eventueel met een open (kook- of bak) ring, op het bord. Leg de ananas ernaast. Giet een scheutje Malibu Pineapple over het ijs en bestrooi met de gemalen kokos. Serveer direct.

Deze Moederdag zal niet snel vergeten worden! Eet smakelijk en fijne Moederdag!