Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Poldervaart Landsmeer
Nieuwe Gouw 40
1121 GX LANDSMEER

Openingstijden

Ma: Lmeer: 10:00-18:00 Twello: Gesloten
Di: Lm: 10:00-18:00 Tw: 09:00-18:00
Wo: 09:00-18:00
Do: 09:00-18:00
Vr: 09:00-18:00
Za: Lm: 09:00-18:00 Tw: 09:00-17:00
Zo: Gesloten

Koningsdag (Zaterdag 27 april) gesloten

topSlijters Poldervaart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Poldervaart
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Pizarras de Otero Mencia d.o.

(0,0 / 5)
Pizarras de Otero Mencia d.o.
Martin Codax heeft naast zijn Rias Baixas een rode specialiteit ontwikkeld, uit Bierzo. Dat is dé streek voor rode wijnen op basis van de lokale Mencia-druif, vermaard om zijn heerlijke fruitige en soepele wijnen. Proef dit heerlijke glas rood, met spetterend fruit, aangename zwoelheid , bosbessen en bloemen, bramen, een vleugje vanille, smaakvol, met zuren en frisheid. Een mooie combinatie met gegrilde rosbief, duivenborst, grove paté, stoofschotels, geitenkaas.
Martin Codax geniet grote faam als producent van heerlijke Rias Baixas. De afgelopen jaren is daar de productie van wijnen uit Bierzo bij gekomen, iets meer landinwaarts, richting León. Bierzo is dé streek voor rode wijnen op basis van de lokale mencia. In dit heerlijke koele klimaat levert deze druif heerlijke fruitige en soepele wijnen op. De Cuatro Pasos is genoemd naar de vier voetstappen van een beer, die in een van de wijngaarden zijn aangetroffen. De druiven komen uit vier wijngaarden: Otero, Hornija, Corullón en Valtuille. Wijngaarden met een verschillend karakter, die samen zorgen voor een wijn met een heerlijke complexiteit. De stokken zijn meer dan 80 jaar oud en staan op een ondergrond van verweerde leisteen. De wijn ondergaat een korte rijping (twee maanden) op eiken barriques, die niet ten koste gaat van het heerlijke fruit. Geen wonder dat dit een heerlijk glas rood is, zacht en soepel, en barstensvol fruit.
€ 7,26
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Spanje
Druivensoort
Mencia
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13% vol
Soort wijn
Rood
Kleur
Diep robijnrood
Geur
Het fruit spettert het glas uit, bosbessen, bramen, kersen, viooltjes, heerlijke geur, pure verleiding.
Smaak
Zachte en levendige smaak met veel intensiteit. Mooie zuren en frisheid, lengte, vol en sappig, milde finale, mooi romig. Soepele, krachtige en frisse rode wijn.
Wijn-spijs
Coq au vin, pastasalades, carpaccio, koude vleeswaren, geitenkaas.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review