Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Poldervaart Landsmeer
Nieuwe Gouw 40
1121 GX LANDSMEER

topSlijters Poldervaart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Poldervaart
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ripa Sinistra VdP des Collines Rhodaniennes

(0,0 / 5)
Ripa Sinistra VdP des Collines Rhodaniennes
Yves Cuilleron laat zien dat je aan ‘de overkant’ van de Côte-Rôtie ook een mini-Côte-Rôtie kunt maken, en wat een weelde: pure verleiding, heerlijk open, zachte kruidigheid in geur en smaak, met subtiel vanille, door de rijpe druiven geweldig rond en soepel, met prachige tannines om deze meesterlijke wijn te bekronen. Geniet bij gebraden bresse-kip uit de oven, konijn met pruimen, zacht belegen kazen.
Wijnmaker Yves Cuilleron is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, ook om zijn eigen creativiteit uit te leven. Voor deze bijzondere wijn de Ripa Sinistra, zocht hij de andere oever van de Rhône op. Zijn wijngaarden liggen op de rechter oever, onder andere in Condrieu, Saint-Joseph en Côte-Rôtie. Hij ontdekte dat op de linker oever ten noorden van Vienne, in de Romeinse tijd ook wijngaarden waren, die pas in de 19e eeuw verdwenen. Ripa Sinistra betekent in het het latijn ‘Linker Oever’. Cuilleron herplantte deze antieke wijngaarden in 1996 met syrah. De wijngaard levert druiven op van een bijzondere kwaliteit, uiteraard mede door hard werken in de wijngaard, zonder het gebruik van pesticiden noch herbiciden. Door ontbladeren en lage rendementen krijgen de druiven een perfecte rijpheid. De met de hand geplukte druiven gisten in open gistingskuipen. Ook de malolactische gisting vindt plaats op vat, om hout en fruit perfect in harmonie te brengen. Een rijping op vat van 18 maanden zorgt voor de vervolmaking van deze prachtige Syrah- wijn, die een perfecte balans heeft. Er worden niet meer dan 4000 flessen van gemaakt.
€ 48,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Druivensoort
Syrah
Flesinhoud
75 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Rood
Smaaktype Wijn
Robuust & Intens
Kleur
Diep kersenrood
Geur
Prachtige geur, verleiding, heerlijk open, zachte kruidigheid, vanille, viooltjes, bloemen, een vleugje chocola, koffie, bramen, bosbessen.
Smaak
Krachtig en geconcentreerd, heerlijk intens en breed, maar door de rijpe druiven tegelijk geweldig rond en soepel, met prachige tannines.
Wijn-spijs
Gebraden bresse-kip uit de oven, konijn met pruimen, zacht belegen kazen.
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review