Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Poldervaart Landsmeer
Nieuwe Gouw 40
1121 GX LANDSMEER

topSlijters Poldervaart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Poldervaart
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Tabalí Pinot Noir Reserva Especial

(0,0 / 5)
Tabalí Pinot Noir Reserva Especial
Een Pinot noir op van grote klasse, met kersen en specerijen, toast, aardbeien, frambozen, vanille, elegant en opwekkend, fijne zuren en sap, frisheid, elegantie, pure verleiding. Krachtige, elegante rode wijn. Lekker bij dorade met een tapenade, patrijs, kalkoen, zachte kazen.
In Chili is Pinot Noir aanvankelijk aangeplant in vrij koele streken als Casablanca Valley. Maar uiteindelijk moest geconcludeerd worden dat het voor echt fraaie Pinot Noirs nog niet koel genoeg was. Dichter bij de oceaan zijn de resultaten nog beter. Daarom werkt Limarí perfect voor Pinot Noir. Veel dichter bij de oceaan kom je niet. En bovendien vind je hier kalkrijke bodems, en daar houdt de Pinot Noir erg van. De wijn wordt gemaakt van druiven uit twee wijngaarden. 30% van de druiven van deze wijn zijn afkomstig uit de Talinay-wijngaard, op 12 kilometer van de oceaan, en 70% uit de Espinal-wijngaard, op ongeveer de dubbele afstand, op een oud rivierterras met rivierkeien en kalkhoudende klei. Een slimme combinatie van druiven met veel frisheid met druiven die wat meer rijkdom hebben, waardoor de wijn goede zuren krijgt en ook een mooie vulling en rijkdom. De oogst vindt plaats in de eerste week van april. De wijn ondergaat eerst een koude inweking van acht dagen, om het kracht en mooi fruit te geven. Daarna vindt de gisting plaats op roestvrij staal, gevolgd door een rijping van twaalf maanden op Franse eiken vaten. Dat levert een Pinot Noir op van grote klasse.
€ 16,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Chili
Druivensoort
Pinot Noir
Flesinhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13.5% vol
Soort wijn
Rood
Kleur
Medium kersenrood.
Geur
Kersen en specerijen, toast, aardbeien, frambozen, vanille, breed en complex.
Smaak
Elegant en opwekkend, fijne zuren en sap, frisheid, elegantie, pure verleiding, fluwelen afdronk. Krachtige, elegante rode wijn.
Afdronk
Lang en elegant
Wijn-spijs
Lekker bij dorade met een tapenade, patrijs, kalkoen, zachte kazen.
Serveren
Bij voorkeur serveren op 16° C
Geschikt om nog enkele jaren op fles verder te laten rijpen
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review