Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Poldervaart Landsmeer
Nieuwe Gouw 40
1121 GX LANDSMEER

topSlijters Poldervaart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Poldervaart
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Veuve de Lalande Brut Blanc de Blancs

(0,0 / 5)
Veuve de Lalande Brut Blanc de Blancs
Ackerman is een vooraanstaande producent van Loirewijnen, zowel met als zonder bubbels. Het huis werd opgericht in 1811, toen de Jean- Baptiste Ackerman zich op (pas) 20-jarige leeftijd in Saumur vestigde. Van oorsprong afkomstig uit Brussel, zag hij, na de nodige buitenlandse reizen, dat Saumur een perfecte plek was: de wijngaarden in de omgeving stonden bekend om hun tintelfrisse wijnen, dankzij de zeer kalkhoudende bodems, gedomineerd door turfsteen. Terwijl de wijnen ook nog eens makkelijk verscheept konden worden dankzij de aanwezigheid van een natuurlijke haven aan de Loire, iets stroomafwaarts van Saumur.

Jean-Baptiste bleek inderdaad succesvol, zeker nadat hij zich ging toeleggen op de productie van mousserende wijnen volgens de "méthode traditionelle". Na de nodige experimenten kon hij zijn eerste mousserende Saumur in 1836 presenteren. Aanvankelijk was de productie 30.000 flessen per jaar, maar het succes was zo groot dat Ackerman in 1876 al 1,5 miljoen flessen mousserende wijn produceerde.

Ackerman is nog steeds gevestigd op dezelfde plek waar het ooit begon, aan de rand van Saumur. Maar naast de mousserende wijnen, die nog steeds een belangrijke rol spelen, maakt dit wijnhuis ook verrukkelijke "stille" wijnen, zoals bijvoorbeeld een heerlijk geurige Touraine Sauvignon of een tintelfrisse Chardonnay, telkens in een stijl die zo typerend is voor de Loirevallei, uniek in de wereld.
Veuve de Lalande Brut Blanc de Blancs: Prachtig bleekgoud van kleur met fijne bubbels. In de neus, delicate florale aroma's. De smaak is knisperend, zuiver en lichtvoetig met een fijne mousse en aroma's van rijpe meloen.
€ 7,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Loire
Druivensoort
Chenin Blanc, Chardonnay, Ugni Blanc
Flesinhoud
75 CL
Alcoholpercentage
11% vol
Soort wijn
Mousserend
Smaaktype Wijn
Fris & Droog
Kleur
Wit
Geur
Florale aroma's
Smaak
Droog
Wijn-spijs
Aperitief, in spek gewikkelde pruimen, coquilles met grapefruit, gevogelte in rijke saus, fruitsalades met peer en Roquefort.
Serveren
8 - 10 °C
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review