Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Poldervaart Landsmeer
Nieuwe Gouw 40
1121 GX LANDSMEER

Openingstijden

Ma: Lmeer: 10:00-18:00 Twello: Gesloten
Di: Lm: 10:00-18:00 Tw: 09:00-18:00
Wo: 09:00-18:00
Do: 09:00-18:00
Vr: 09:00-18:00
Za: Lm: 09:00-18:00 Tw: 09:00-17:00
Zo: Gesloten

topSlijters Poldervaart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Poldervaart
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial

(0,0 / 5)
Dopff au Moulin Pinot Gris Domaine Familial
Deze wijn is fonkelend licht goudgeel van kleur. Hij heeft een zuivere en zeer verfijnde geur, bloemig en licht kruidig met veel finesse. Zijdezacht, soepel en vol van smaak met een indrukwekkende afdronk.
De familie Dopff vestigde zich in de 17e eeuw in Riquewihr. Aanvankelijk waren opeenvolgende generaties meesterkuiper. Het was Jean Dopff die aan het begin van de 19e eeuw geheel voor de wijn koos: hij vestigde zich als "gourmet", ofwel beëdigd wijnhandelaar. Zijn zoon Jean-Gustave volgde hem op en begon met de opbouw van het familiewijngoed. Rond 1900 begint een jonge Julien Dopff, na een stage in Reims, als eerste in de Elzas, met de productie van mousserende wijn volgens de 'methode traditionelle'. Hij legt daarmee de basis voor wat later bekend zal worden als 'Crémant d'Alsace'. Julien Dopff zorgde voor nog een grote innovatie: hij was de eerste die de Elzasserwijn begon te bottelen op de nu zo bekende lange, slanke fles. Om te bewijzen dat zijn wijnen ook op de fles een lange reis goed zouden doorstaan, zond hij een partij heen en weer naar Australië. De wijnen bleken na terugkomst nog in perfecte conditie en Elzasserwijnen konden de wereld gaan veroveren.

Intussen is Dopff au Moulin uitgegroeid tot één van de leidende wijnhuizen in de Elzas en is het marktleider op het gebied van Crémant d'Alsace. Het eigen wijngoed meet meer dan 70 hectaren en daarmee is Domaines Dopff het grootste wijngoed in het hart van de Elzas. Het bedrijf is nog altijd voor 100% in handen van de familie . Momenteel zijn er twee generaties Dopff in het bedrijf actief: Pierre-Etienne Dopff en Etienne-Arnaud Dopff. Met bijna 9 ha. is Domaines Dopff de grootste eigenaar in Riquewihr's beroemde Grand Cru 'Schoenenbourg'.

Naast de eigen wijngaarden werkt Dopff au Moulin met een groot aantal vaste contractboeren, die het gehele jaar door begeleid worden. Dopff vinifieert al haar wijnen zelf.
€ 19,00
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Elzas
Druivensoort
Pinot Gris
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13.5% vol
Soort wijn
Wit
Smaaktype Wijn
Licht & Zoet
Kleur
Fonkelend licht goudgeel
Geur
Zuivere en zeer verfijnde geur, bloemig en licht kruidig met veel finesse.
Smaak
Zijdezacht, soepel en vol.
Afdronk
Indrukwekkend
Wijn-spijs
Witvlees, gevogelte in licht kruidige saus, fijne paté, foie gras, aperitief.
Serveertip
10 - 12 °C
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review